Verenigingen

Jeugdschaatsen

Voor jonge, enthousiaste schaatsers bieden wij diverse mogelijkheden om je verder te ontwikkelen in de schaatssport. Of je nu een beginner bent of al gevorderde schaatsvaardigheden hebt, er is altijd een programma dat bij jou past.

Jeugdschaatsen voor beginners

Elke zaterdagmiddag komen kinderen uit de regio Utrecht samen op De Vechtsebanen om te leren schaatsen en hun techniek te verbeteren. Dit jeugdschaatsen is bedoeld voor kinderen van 6 tot 13 jaar, waarbij sommige verenigingen al kinderen vanaf 5 jaar toelaten. De lessen worden verzorgd door 17 verschillende verenigingen en zijn verdeeld over drie tijdsblokken gedurende de middag.

Wanneer is het?
Het jeugdschaatsen is – in het schaatsseizoen – elke zaterdagmiddag. We verdelen de middag over drie verschillende uren (de tijden kunnen iets afwijken i.v.m. de ijsverzorging):

  • Het eerste uur: 16:25 – 17:25 uur
  • Het tweede uur: 17:35 – 18:35 uur
  • Het derde uur: 18:45 – 19:45 uur

Jeugdschaatsen met een beperking

Wij hebben al een aantal jaren een aparte groep voor kinderen met een beperking: vaak kinderen die wat meer begeleiding nodig hebben of zich niet prettig voelen in een grote groep. Zij zijn van harte welkom in deze kleinere groep, waar ze wat meer aandacht krijgen van rustige, ervaren docenten.

Voor wie is het?
Deze groep is speciaal bedoeld voor kinderen van circa 8 tot 18 jaar met een (lichte) verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of een autisme-spectrumstoornis. Ook kinderen met een visuele beperking kunnen meedoen. De lessen worden gecoördineerd door de schaatsvereniging uit Zeist, maar de lessen worden gegeven door trainers van verschillende verenigingen.

Deze groep schaatst van 15.00 tot 16.00 uur op de zaterdagmiddag en is toegankelijk voor kinderen van alle verenigingen. Heb je interesse? Mail voor meer informatie naar gsport@sivzeist.nl.

Jeugdwedstrijdschaatsen

Voor kinderen met ervaring in het schaatsen die graag willen deelnemen aan wedstrijden, bieden de verenigingen de mogelijkheid om aan te sluiten bij een jeugdwedstrijdgroep. Deze trainingen vinden doordeweeks of op zaterdagochtend plaats, met wedstrijden op zondagmorgen of dinsdagmiddag. Voor wie geïnteresseerd is in langere afstanden, is er soms ook de mogelijkheid om deel te nemen aan marathons.

Heb je interesse? Neem contact op met de vereniging in jouw buurt om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Aanmelden voor jeugdschaatsen

Wil je deelnemen aan het jeugdschaatsen? Meld je dan aan bij een van de jeugdschaatsverenigingen in Utrecht. Het is handig om een vereniging te kiezen die bij jou in de buurt ligt, zodat je samen met vrienden kunt schaatsen en makkelijk kunt deelnemen aan de activiteiten.

Voor meer informatie over de verenigingen en om je aan te melden, kijk op de pagina Verenigingen.

VOLG ONS @DEVECHTSEBANEN