Tijdens de zomer blijft De Vechtsebanen de ideale plek voor schaatsliefhebbers die ook in de warme maanden op het ijs willen staan. Hoewel recreatief schaatsen in deze periode niet mogelijk is, biedt onze binnenbaan een unieke kans voor specifieke schaatsdisciplines zoals ijshockey, shorttrack en kunstschaatsen.

Patch-ijs in de zomer: Hoe werkt het?

In de zomerperiode bieden we “patch-ijs” aan op onze binnenbaan, speciaal voor schaatsers en verenigingen die ook buiten het reguliere seizoen willen trainen. Dit is beschikbaar in verschillende blokken, die bedoeld zijn voor disciplines als ijshockey, shorttrack en kunstschaatsen. Let op: er zijn geen mogelijkheden voor recreatief schaatsen, en het gebruik van noren is niet toegestaan.

Toegang en reservering

Tijdens de zomer is de schaatsverhuur gesloten en zijn er geen abonnementen beschikbaar. Toegang tot het patch-ijs is uitsluitend mogelijk via een online ticket, dat je vooraf moet boeken. Tickets zijn € 14,50 per persoon per patchblok van 75 minuten (exclusief dweiltijd). Het is belangrijk te weten dat er maximaal 25 schaatsers per blok worden toegelaten. Je kunt je ticket zelf verplaatsen naar een ander tijdstip, mits dit uiterlijk 4 uur van tevoren gebeurt via ons online systeem.

Begeleiders en supporters

Begeleiders en supporters kunnen mee naar binnen door een speciaal begeleidersticket te boeken, waarmee zij toegang krijgen tot de tribune. Dit ticket kan alleen in combinatie met een betaald schaatsticket worden gekocht. Het is belangrijk op te merken dat bezoekerstickets geen toegang tot het ijs geven en niet bedoeld zijn voor trainers. Trainers moeten ook een geldig toegangsbewijs hebben, tenzij ze zijn verbonden aan een vereniging die zomerijs blokken afneemt bij De Vechtsebanen.

Voorwaarden voor trainers en coaches

Trainers en coaches dienen in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs om op het ijs te mogen begeleiden. Als je als trainer of coach verbonden bent aan een vereniging die zomerijs afneemt, kun je een gratis trainerskaart aanvragen door contact op te nemen via info@vechtsebanen.nl. Voor onafhankelijke trainers gelden andere voorwaarden, waarvoor je ook contact kunt opnemen.

Exclusief huren van een patchblok?

Heb je interesse in het exclusief huren van een patchblok? Neem dan gerust contact met ons op via reserveringen@vechtsebanen.nl voor meer informatie en de mogelijkheden.

Baanregels

  • De ijsbaan behoudt zich het recht voor om in incidentele gevallen (bijv. een evenement) een patchblok te laten vervallen.
  • Het is niet toegestaan om op schoenen het ijs te betreden.
  • De ijsmeester houdt toezicht op de bezetting van de ijsbaan en is bevoegd personen de toegang tot het ijs te weigeren, indien hiertoe aanleiding is.
  • Tijdens patchuren is geen EHBO voorziening aanwezig. Deelname aan het patch-ijs geschiedt geheel op eigen risico. De Vechtsebanen is niet aansprakelijk voor verlies van persoonlijke eigendommen.
  • Over alle zaken die niet in dit reglement zijn voorzien, beslist De Vechtsebanen.

Met deze zomerfaciliteiten op De Vechtsebanen, kunnen schaatsers hun vaardigheden blijven aanscherpen, zelfs in de warmste maanden van het jaar! Voor vragen of verdere communicatie over het zomerijs, kun je contact opnemen via info@vechtsebanen.nl.

VOLG ONS @DEVECHTSEBANEN